Bitterfeld


medicinska pomoć

Projekt pružanja socijalnih usluga i poboljšanja životnih uvjeta slijepim i osobama s posebnim potrebama, KRO0703

Po potpisivanju partnerskog ugovora  s organizacijom Arbeiter-Samariter-Bund RV Bitterfeld-Wittenberg e.V. u rujnu 2007.g. uz njihovu financijsku potporu u iznosu od 25.445,00 HRK, pokrenut je Projekt pružanja socijalnih usluga i poboljšanja životnih uvjeta slijepim i osobama s posebnim potrebama (KRO0703) u okviru kojeg je kroz direktno  pružanje usluga (medicinske usluge, pomoć u kući, priprema ogrijeva) obuhvaćeno 49 osoba s posebnim potrebama i to u ruralnim područjima općina Dvor, D.Kukuruzari, Majur, te ruralnim područjima Gradova Petrinje i Siska.

medicinske_usluge_2

 Identifikacija korisnika odrađena je u suradnji s Udrugom slijepih iz Siska pri čemu smo obuhvatili i njihove najpotrebitije članove.

Pored segmenta direktih usluga, kroz potporu u nabavi sredstava za rad, kao što je oprema za krečenje, cjepač za cijepanje ogrijevnog drveta, kosačica, aparat za mjerenje masnoća u krvi i sl., kroz ovaj projekt korist je ostvarilo gotovo 300 osoba, a kako se radi o trajnoj imovini i planiranom nastavku projektnih aktivnosti, očekuje se i veći broj krajnjih korisnika.

Dodatna suradnja ostvarena je s humanitarnim društvom „Sveti Kvirin“ uz čiju smo pomoć u odjeći, obući , posteljini i sl., izvršili podjelu navedenih dobara za najpotrebitije korisnike.